zon op northgo coöperatie u.a.

is de postcoderoos-coöperatie voor noordwijk

Zon op Northgo Coöperatie U.A. is opgericht met als belangrijkste doel duurzame energie op te wekken, lokaal en met zoveel mogelijk mensen. Van het Northgo College heeft de coöperatie een deel van het dak ter beschikking gekregen waarop 441 zonnepanelen geplaatst zijn. Deze zonnepanelen worden geëxploiteerd als postcoderoos-project met de naam Zon op Northgo.

Een coöperatie is een vereniging én een bedrijf. De coöperatie is eigenaar van het bedrijf. Net als in een vereniging hebben de leden het voor het zeggen: één stem per lid in de Algemene Ledenvergadering, ongeacht het aantal certificaten.

Een postcoderoos-coöperatie biedt inwoners van de postcoderoos de gelegenheid gebruik te maken van de RVT. Zon op Northgo Coöperatie U.A. is gevestigd in postcode 2203, maar ook de inwoners van de aangrenzende postcodes kunnen meedoen: 2201, 2202, 2204, 2211 en 2215 (Voorhout).

De coöperatie kan verschillende projecten uitvoeren. Het project Zon op Northgo, de zonnestroominstallatie op het dak van het Northgo College, is het eerste project van de coöperatie.

U moet lid zijn van de coöperatie om stemrecht te hebben en om op de wachtlijst te komen om deel te kunnen nemen aan een (volgend) project.