zon op northgo

is het zonnedak op het northgo college

Van het Northgo College heeft de coöperatie een deel van het dak ter beschikking gekregen. De zonnepanelen op het dak van het Northgo College worden geëxploiteerd als postcoderoos-project met dezelfde naam: Zon op Northgo.

Het project bestaat uit 441 zonnepanelen die per jaar naar verwachting zo'n 140.000 kWh stroom produceren. De 560 certificaten zijn toebedeeld aan 52 leden.

Het project is voor een klein deel gefinancierd. Daarom zal de opbrengst uit electriciteitsverkoop in eerste instantie gebruikt worden om die lening af te lossen.

De coöperatie is op zoek naar een tweede locatie voor een volgend project om daarmee meer mensen in de gelegenheid te stellen te profiteren van hun zelfopgewekte groene stroom.

Opgelet: Regelmatig worden er in Noordwijk folders verspreid waarin een "Zonnepanelenproject in de gemeente Noordwijk" wordt aangekondigd. Daar heeft noch de coöperatie iets mee te maken, noch de gemeente. Het zijn reclamefolders van een commercieel bedrijf, niets meer, niets minder.